DİYARBAKIR / ÇERMİK - Çermik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Çermik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tepe Mahallesi Diyarbakır Caddesi Kalecik Geçit Sokak No1/A Çermik Diyarbakır
Vizyon
Verimli, iletişim kurabilen, zeki, yeteneğini geliştirebilen, olgun, normlara uyan, uzlaşı kültürüne sahip, mükemmel, uyumlu, zamanı iyi kullanabilen nitelikte öğrenciler yetiştiren, eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini, bayrağını seven ve yücelten, sorumluluk sahibi, özgüven duygusu gelişmiş, katılımcı, paylaşımcı, girişken, üretken,yeniliklere açık, teknolojiyi etkin kullanan, başarılarıyla öne çıkan, sosyal yönü kuvvetli, zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı ve akılcı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Okullar arsı voleybol turnuvası 2. lik, Okullar arası münazara yarışmasında 2. lik
Yatakhane Koğuşu :3
Öğretim Şekli :Tekli